Привет, колеги! Единия ми стоп който е на багажника ( Вътрешен) се разпадна и се крепи само на кабелите... Поръчах си нов, но незнам как става смяната му, а не ми се дават излишни парички за сервизи. Така, че моля някой компетентен да ми обясни като на малумник как да го сменя сам. Мисля, че ще се справя, стига да знам "степ бай степ" процедурата. Ще се опитам да направя и някоя снимка да видите по-точно как се е счупил ако не ми разбирате описанието... Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
145 - Строшен стоп - Смяна ?
Collapse
X
-
като за начало ти трябва кръстата отверка,гедор или ключе 10 и малко (спокойствие). Болтовете за стопа са 2 бр. но за да развиеш вътрешният трябва да свалиш пластмасовият капак на багажника (който е с болчета и винчета захванат) а външният е точно до ръба на капака (от горе има една елипсовидно гумено капаче).
пп. Не стягай много полтовете на стопа щото може да се спукат.Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
-
Да Васко е абсолютно прав. По-пипкавата работа е свалянето на пласмасовата кора, защото освен тея болтове кората се държи на скоби, които са доста чупливи. Аз лично изпочупих почти всички.
П.П. Незнам защо си купил нов стоп, като стария лесно се лепи с едно хубаво лепило.Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
sigpic
http://vbox7.com/play:884c5234
http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded
Comment
-
Първоначално публикувано от DSlavev Покажи съобщениеДа Васко е абсолютно прав. По-пипкавата работа е свалянето на пласмасовата кора, защото освен тея болтове кората се държи на скоби, които са доста чупливи. Аз лично изпочупих почти всички.
П.П. Незнам защо си купил нов стоп, като стария лесно се лепи с едно хубаво лепило.Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеЗа кората вече съм я свалял и мисля, че няма да е проблем. Купих нов стоп, не по мое желание, а баща ми много избърза и прецени, че трябва е нов... а идеята за лепилото не съм се сетил въобще... Мерси за отговорите, утре като го оправя ще драсна да кажа резултата.
И като ти се е счупил единия, да не съм лош пророк, ама ако увисне скоро и другия не се изненадвай многоAlfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеАз моя бях го лепил с попсипол и пластмаса(болчетата),ама все се отлепяше.Накрая го обиколих с полиеританов черен силикон и стана доста здраво и евтино.
AR 145 QV '97
Comment
-
Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщениетцтцтцтцтц моя го лепих преди 2 седмици днес гледам пак се е отлепил явно ще пробвам с полиеританов черен силиконAlfa Romeo 145 1.4 16vEX
Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX
Comment
Comment